Barion Pixel

SZÍVÜNK CSÜCSKEI

A természetvédelem és fenntarthatóság jegyében tett vállalásaink egyike, hogy minden esetben igyekszünk a “think global, buy local” (gondolkozz globálisan, vásárolj helyit) elvét követni. Nincs ez másként akkor sem, mikor partneri kapcsolatokat építünk: az általában megszokottól eltérően nem egyébként is jól ismert, a piacot domináló, sportban illetékes multikkal, hanem elsősorban minőségi, egyedi termékeket készítő helyi vállalkozásokkal, művészekkel törekszünk együttműködni.

Az alábbiakban kiváló hazai művészek mutatkoznak be, akik remekbeszabott kézműves alkotásaik egyikét ajánlották fel játékaink nyereményének. Ismerd meg őket, nézz körül online boltjukban: kattints a képekre!

Az aktuális, adott pillanatban futó játék nyereményét felajánló alkotót a lista tetején szerepeltetjük.

AZuzuart: A kézművesség mindig is központi szerepet töltött be az életemben, foglalkoztam festéssel, ékszerkészítéssel (makramé, hideghajlítás, ötvösség), varrással, bútor restaurálással, tűzzománccal, rajzzal. Jelenleg leginkább festek, boltomat is e festményeknek nyitottam meg. Akrillal festek, műveimre jellemző a tarka színvilág, témáim pedig változatosak, távol-keleti, dél-amerikai, mediterrán motívumok, a szivárvány minden színében, különböző nagyságokban. A többségük interneten fellelhető képek reprodukciója, azonban szabad kézzel festett, a saját kreativitásommal kiegészítve. Ajánlom bármely nappali, iroda, hálószoba díszítésére, bármilyen unalmas berendezést képes feldobni, vidámmá tenni.

A játék részletei: https://www.facebook.com/groovetrails/posts/457402285876409

KavicsNeked: Kavicsképeimet azoknak ajánlom, akik valamilyen különlegességgel szeretnék meglepni barátaikat, szerelmüket egy-egy születésnapon, évfordulón, házasságkötés alkalmából vagy egyszerűen csak úgy. 🙂 Az alapanyagok nagy része magyar Dunakavics. Semmiféle átalakítás, csiszolás, vágás nem történt velük. Vannak visszatérő témák, de a képek mégis megismételhetetlenek, hiszen a természet soha nem alkot két ugyanolyan kavicsot! Egyedi, mint az, akinek szánod!

 

sziszbet: Szeretek betonnal dolgozni. Másként formázható, mint az agyag: ezt önteni kell, aztán locsolni, csiszolni és lehet festeni, ám soha sem lesz két tárgy egyforma, annyira a beton nem finomítható – és éppen ezt kedvelem benne. Szappantartó, tojás, lámpa, vagy akármi más is készülhet belőle, nincs határ!

Minden termék más, kézzel készült, egyedi darabok. Festett tárgyak, nedves ruhával lehet őket letörölni, de a natúr termékek bírják a szabad ég alatt is. Megrendelésre is kapható az amit kinéztél, de esetleg elfogyott.

CsillagMandala: A mandalafestés életem egy mély pontján talált meg pár évvel ezelőtt, és több más segítő mellett igazi terápia lett számomra. Mandaláim üveglapra készülnek akrilfestékkel, készítek személyre szóló mandalákat, párkapcsolati mandalákat és család mandalákat is.

A mandala nagyon szép ajándék bármilyen alkalomra, különleges dísze lehet az otthonnak, színeinek és energiáinak pedig nyugtató, gyógyító hatása van. A mandalát nézegetve aktivizálódik a színekhez és formákhoz passzoló energiacsakránk és feltöltődik életenergiával. Igazi lélekmelengető alkotás a készítőnek és a tulajdonosának egyaránt.

Xristy: Minden esetben fa alapanyaggal dolgozom, próbálok naturális-kezeletlen fára égetett és akril festési technikával az általam kedvelt témájú képeket megörökíteni. Szeretem a színeket, ezért az égetett technika mellett kiszínezve készülnek el a táblácskák, így témájuk kiemelkedőbb és feltünőbb. Természetesen vállalok kérésre saját témájú és méretű táblácskák elkészítését. A legjobb érzés, hogy alkothatok, adhatok magamból valamit, Valamit ami mindig bennem volt, a természet szeretetét, az egyszerűség nagyszerűségét.

Katikincs: Gyerekkorom óta szeretek kézművességgel foglalkozni. Nagyon sok féle kreatívkodást kipróbáltam, mint a varrás, festés, quilling. Az ékszerkésztést két éve kezdtem a pandémia időszakában. Ez jelentette a bezártságban a kikapcsolódást. Ékszereim többségében rézből készül. Szeretem a réz színét és, hogy antikolással még egyedibbé varázsolhatók. Az ékszerek nagyrésze ásvánnyal van kombinálva. Hiszek az ásványok jótékony hatásában és abban, hogy minden embernek meg van a saját köve, ami erőt ad az életben. Medáljaimat igyekszem úgy készíteni, hogy minden korosztály megtalálja a számára megfelelőt. Így vannak díszesebb és letisztult darabok is köztük. Sosem készítek egyforma ékszert, mint az életben is, fontos számomra az egyediség.

Lizuzu: Egy éve kezdtem el horgolni, és azóta (szó szerint!) nem telt el olyan nap, hogy nem fogtam volna tűt a kezembe 🙂 Minden reggel korábban kelek, hogy foglalkozhassak picit ezzel, és hogy a horgolás adta nyugalommal indulhassak neki a napnak.

Remélem, Nektek is legalább akkora örömöt fognak okozni ezek az állatkák, mint nekem az elkészítésük! 🙂 

azurabead: Kiskorom óta foglalkozom gyöngyfűzéssel, és pár éve kezdtem elmélyedni a technikában, saját designokat kitalálni. Igyekszem harmonikus, elegáns formákat és színeket alkalmazni, melyek különleges alkalmakkor, de akár a hétköznapokban is kiegészíthetik a szetted. Remélem, találsz köztük kedvedre valót, de ha más elképzelésed van, egyéni kéréseket is szívesen fogadok.

golovicsedina: A dekorációs festési technikákkal 4 éve kezdtem foglalkozni, és 2 éve kreatív tanfolyamon ismerkedtem meg a különféle festési és 3D technikákkal, majd innen léptem át a mixed media csodás világába. Szeretem a vintage stílust, a kopottas, antikolt hatásokat, a patinát, a rozsdát; szívesen használom a földszíneket, a barnákat, az aranyat, a bronzot, a patinazöldet; kedvenceim a különleges struktúr-felületek, a 3D hatások végtelen variációi, a papír-, fa-, fém- és textilrátétek, figurák, a természetben megtalálható formák. Az alap lehet bármi: doboz, feszített vászon, fa, üveg, de még régi könyv is. Újra felfedezem, új funkciót és formát adok a régi használati vagy dísztárgyaknak. Kedvenc szabadidős elfoglaltságom lett a mixed media, mert ebben a műfajban a fantázia szabadon szárnyalhat.