Barion Pixel

Groove Trails         Természet

   Groove Trails         Természet

A Groove Trails csapata szereti és félti a természetet. Megmaradt természeti értékeink állapotáról megszerzett ismereteink kiterjedtebbek; családi és és anyagi helyzetünk, illetve kapcsolataink révén lehetőségeink pedig számosabbak, mint az emberek elsöprő többségéé. Ezek tükrében a természet megóvása, helyreállítása iránti felelősségünk is sokszorta nagyobb, mint kevésbé szerencsés társainké. A fenntarthatóság és felelősségvállalás jegyében a Groove Trails a következő vállalásokat teszi, illetve tette:

  • Felelősségvállalás: A nettó nevezési díjak 10%-át természetvédelmi célokat megvalósító közhasznú szervezeteknek ajánljuk. A felajánlásokról és azok felhasználásáról a Hírek aloldalunkon és a közösségi médián, míg a támogatott szervezetekről alább olvashatsz bővebben:

A Rainforest Trust a Charity Navigator osztályzatai szerint világszerte is az egyik legkiemelkedőbb természetvédelemmel foglalkozó non-profit szervezet. Fő küldetésük az esőerdők védelme: programjaikban kiemelt hangsúlyt fektetnek trópusi erdőterületek stratégiai célú felvásárlására és állagmegóvására, fenntartható és tudományosan megalapozott természetvédelmi akciótervek kidolgozására, különböző partnerekkel és helyi közösségekkel való együttműködésekre. 1988-as fennállásuk óta 53 országban összesen közel egy teljes magyarországnyi területnek (!) megfelelő trópusi élőhely megőrzéséhez járultak hozzá.

Az Erdőmentők csapata a hazai erdők és a vadvilág védelme érdekében számos területen végez aktív tevékenységet: foglalkoznak például helyreállítással, ismeretterjesztő oktatással, tudományos kutatással, érdekegyeztetéssel, lobbizással és erdőbarát programok szervezésével. Filozófiájukat John Muir idézetével írják le: “Létre kell hozni olyan helyeket, ahol minden természeti lény menedéket talál, mert talán ezek lesznek az utolsó helyek, ahol az emberi lélek megnyugvásra lel.

  • Fenntarthatóság: A Groove Trails a túrák résztvevőinek elsősorban élményeket, a fenntarthatóság szemléletét és jó társaságot, új barátságokat, nem pedig tárgyi emlékeket kínál. Tekintve, hogy a textil- és divatipar a legnagyobb szennyezők közé tartozik (a globális szén-dioxidkibocsátás 10%-áért ez az ágazat felelős, és világszinten minden egyes másodpercben egy szemetesautónyi ruha köt ki szetmétlerakókban vagy égetőkben), soha nem fogunk veszettül menő Groove Trails-es pólókat árulni. A tárgyi emlékként és a teljesítések elismeréseként szolgáló érmeket ellenben egy újszerű koncepció mentén alkottuk meg, így azok egyszerre környezetbarátak és többfunkciósak. Környezetbarátak, mert újrahasznosított faanyagból, a nyakszíjak pedig pamutból készülnek. Többfunkciósak, mert nem egyszerű érmek, hanem fémfelületek dekorálására alkalmas hűtőmágnesek is egyben – sőt a különböző túráinkról gyűjtött érmeink egy később megvásárolható fatáblába illesztve térképpé és dicsőségfallá állíthatók össze.
  • Hazai termék, lokális beszállítók: Arculatunk, honlapunk, szolgáltatásaink kialakításakor minden esetben a “think global, buy local” (gondolkozz globálisan, vásárolj helyit) elvét követtük, így helyi beszállítók hozzájárulásának köszönhetők a grafikáink, érmeink, az ellenőrzőpontok érintésének igazolására szolgáló webes felület, valamint a sikeres teljesítőknek járó kedvezmények is.
  • Ismeretterjesztés: Túrázóknak szánt rendszeres kihívásainkkal a közös tanulást, a természet szeretetét és megbecsülését szeretnénk majd elősegíteni, általánosabbá tenni.