Barion Pixel

Instant túrák üzemeltetése és honlapépítés

Instant túrát szerveznél?
Bízd magad a Groove Trails csapatáRA!

Az instant túrák évek óta növekvő népszerűségét, illetve a legnevesebb szervezők sikereit látva sokaknak jön meg a kedve instant túrák szervezéséhez. Bár a hagyományos, évente egyszer teljesíthető szervezett teljesítménytúrákhoz képest az instant túrák üzemeltetése pofonegyszerűnek tűnhet, ez csak a megtévesztő látszat, a valóság pedig szokás szerint ennél jóval bonyolultabb: 

Az instant túrák hazai piaca mára igencsak telített: a GeoGo nevű webalkalmazással teljesíthető fizetős (a nem fizetőseket egyáltalán nem vettük figyelembe!) instantok száma közel 200, és ekkor még nem számoltuk a QR-kódos rendszerrel működő (ilyen például a VérKör, a Szénás Kör és társkörei, vagy a Rókás és Mókus Körök), vagy a teljesítés igazolására egyéb megoldást használó szervezőkkel, útvonalakkal.

A jelenlegi túlkínálat mellett csak igazán minőségi megjelenéssel és kínálattal, illetve egyedi, sokaknak szimpatikus értékajánlattal lehet labdába rúgni. A minőség itt nem merülhet ki az útvonal és az érem egyediségében, szépségében, hanem elengedhetetlen mögéjük tenni egy igényes, kellően informatív, ugyanakkor letisztult és gyors honlapot; megbízható és felkészült ügyfélszolgálatot; rendszeres és érdekes tartalmat a közösségi médiákban; kedvezményeket és játékokat; innovációt; az állandó megújulásra való képességet, – azaz lényegében szívet-lelket, rengeteg munkát is.

Igényes, minőségi szolgáltatást az instant túrák piacán is igen költség- és időigényes létrehozni – máshogy pedig a nagy verseny miatt már nem is érdemes belevágni. A fő költségtételek a következők:

 1. Honlapkészítés költségei: a honlaphoz kapcsolódó költségeknek 2 okból is külön pontot kell szentelnünk. Egyrészt instant túrák esetében a honlap kiemelt fontosságú, hiszen szervezett túrákkal ellentétben gyakorlatilag ez az érdeklődők és szervezők közötti interakció fő tere; ez az, ami alapján az érdeklődők a szervezőt megítélik. Másrészt a teljes funkcionalitású honlap az induláshoz szükséges legnagyobb költségtétel is (időben és pénzben), hiszen azon túl, hogy a szemnek kedves és áttekinthető módon kell tartalmaznia az összes esszenciális információt az útvonalról, a szabályokról és a technikai háttérről, képesnek kell lennie például a nevezések, rendelések automatikus feldolgozására, a számla kiállítására és elküldésére is.
 2. További kezdeti költségek: A honlaphoz kapcsolódókon túl további egyszeri költségtételként jelentkezik a dizájn és arculat (érem, logo, egyéb anyagok) megtervezése, illetve a túrák GeoGo-ba történő felvétele.
 3. További rendszeres költségek: Az állandó költségek között pedig olyan elemekkel kell számolni, mint az éremgyártás, könyvelés, fizetési rendszer díja (például OTP, Barion, Paypal), honlap üzemeltetése, esetleg marketing vagy opcionálisan társadalmi felelősségvállalás összege.
 4. Szervezők munkájának jelképes ellentételezése: Ezt az elemet is két okból emeltük ki a többi közül. Egyrészt minden szervező részéről jogos igény, hogy a munkája valamilyen módon térüljön meg, hogy fenntartható legyen a szervezés; másrészt viszont instant túrákat nem könnyű úgy üzemeltetni, hogy az anyagilag is kifizetődjön: ez utóbbi leginkább partnerségben vagy jelentős támogatói háttérrel lehetséges.

Értékajánlatunk, avagy
Instant Túrák szervezése és honlapépítés groove trails módra

A Groove Trails csapata a semmiből, de ezen a piacon megszokottnál sokkal módszeresebben-körültekintőbben, a lehető legelhivatottabb módon építette ki saját arculatát, üzenetét, honlapját és közönségét. A közönség szeret bennünket, értékelik, amit és ahogy csinálunk, az eredményeink magukért beszélnek. Az időközben felhalmozott szerteágazó honlap-, instant- és brandépitői, illetve üzemeltetői tudásbázist és szakértelmet kínáljuk most szolgáltatásként partnerség iránt nyitott érdeklődők számára. Értékajánlatunk egyebek mellett a következő elemeket tartalmazza:

 1. Többkörös konzultáció az elképzelésekről, igényekről, lehetőségekről és realitásokról.
 2. Teljes funkcionalitású honlap építése, mely mobilon, asztali gépen és tableten is kitűnően működik, webáruházként is üzemel, elfogadja a bankkártyás fizetést, képes a nevezések automatikus feldolgozására, a számla automatikus legenerálására és kiküldésére is.
 3. Honlapüzemeltetés, hogy az elkészült honlap bővítményei mindig naprakészek legyenek, a honlap megfeleljen a „korszellemnek”.
 4. Beszállítók ajánlása, tanácsadás (grafikus, éremgyártó, esetleg fotós vagy videós).
 5. Stratégiai tanácsadás az egyéni arculat, üzenet és egyedi értékajánlat kialakításához.
 6. Médiamegjelenésekben való segítségnyújtás, hogy minél szélesebb közönséghez eljusson az új túra híre. Fennállásunk egy éve óta számos megjelenésünk volt internetes és nyomtatott sajtóban egyaránt (például Runner’s World, National Geographic, Telex.hu, CsupaSport, SporTime), illetve korábbi projektjeink kapcsán szerepeltünk rádióban, tévében is. Ezen kapcsolatainkat is partnereink rendelkezésére bocsátjuk.
 7. Keresőmotor-optimalizálás annak érdekében, hogy a keresőmotorok (Google, Bing, Yahoo!) bizonyos kulcsszavakra történő keresésnél előrébb sorolják a honlapot.
 8. Fotózás, videózás, utómunka, vágás a minőségi, érdeklődés felkeltésére és promócióra alkalmas tartalmakhoz.
 9. Marketingkampány kidolgozása, felépítése, lebonyolítása, hogy az új túra híre, üzenete eljusson, és megfelelően jusson el a célközönséghez.
 10. Ügyfélszolgálat üzemeltetése, hogy a nevezők vagy érdeklődők bármilyen, a túra kapcsán felmerülő kérdése mihamarabb megválaszolásra, esetleges problémája gyors és elégedettségre okot adó módon megoldásra kerüljön.

Árazásunk

Szolgáltatásunk ára megbeszélés tárgya, és alapvetően az alábbiak függvényében változhat:

 1. Megrendelői igények, azok munka- és forrásigénye,
 2. Munkamegosztás megrendelő és a Groove Trails között,
 3. Lehetséges szinergiák (egyéb együttműködési lehetőségek) a megrendelő és a Groove Trails között.

Referenciáink

 1. Több mint egy éve a semmiből építettük és azóta osztatlan sikerrel üzemeltetjük a Groove Trails honlapját és túráit.
 2. A BEAC-cal (Budapesti Egyetemi Atlétikai Club) együttműködésben elindítottuk a legendás Sárga teljesítménytúrák instant verzióit. Az https://instantsarga.hu/ honlap kivitelezője és működtetője a Groove Trails.