Barion Pixel

Farkas Trail

Farkas Trail

(29 KM)

(29 KM)

Ismertető

A Farkas Trail a budapesti nagyközönség számára is könnyen megközelíthető Biatorbágyról induló, Budapesten végződő 29 kilométer hosszú, 800+ méter szintemelkedéssel bíró vonalas túra. Az útvonal olyan természeti-geológiai látnivalókat, mélységeket-magasságokat tartogat, mint például a Pátyi-dombok, a félkör panorámás Tarnai-pihenő, a Mária-szurdok, a Normafáról a városba vezető legszebb zöldfolyosót biztosító Farkas-völgy vagy Budapest legmeghatározóbb sziklaképződménye, az Ördög-orom.

Tudnivalók

 • Díjazás: Természetbarát, hűtőmágnesként is használható érem, mely a célban lévő La Piazza Pizzériában átvehető. A különböző túráinkról gyűjtött érmek egy külön megvásárolható, fantáziatérképpel illusztrált éremtartó dicsőségfalba illeszthetők.

 • Kedvezmények: a túra céljában lévő La Piazza Pizzériában 20% akció minden pizzára, 50% akció limonádékra, korlátlan vízfogyasztás. Nyitvatartási időben a befutóérem itt átvehető.
 • Az ellenőrzőpontok érintése és a teljesítés igazolása a GeoGo nevű webalkalmazással lehetséges.
 • A túrát a GeoGo profilodhoz a nevezéskor megvásárolt ellenőrzőkód birtokában tudod hozzáadni itt (29 km).

Szintidők:

 • túrázóknak 11 óra 30 perc
 • terepfutóknak 4 óra 45 perc

Nevezési díj:

 • éremmel 2700 HUF
 • érem nélkül 1250 HUF

Pátyi-dombok, Tarnai-pihenő, Mária-szurdok, Makkosmária, Normafa, Farkas-völgy, Ördög-orom.

 • Dózsa Söröző (rajt után 200 m),
 • közért Budakeszi buszállomásán,
 • közkút Makkosmária templománál,
 • közkút Normafán,
 • pizzéria a célnál.

A budapesti nagyközönség Biatorbágyot Kelenföldről vonattal, autóval egyaránt 15 perc, busszal 30 perc alatt tudja elérni.

Youtube-ra feltöltött rövid bemutató videónk itt érhető el.

Indulás előtt kérünk, olvasd el a GeoGo ismertetőt és a túraszabályzatot, valamint a Gyakori kérésekre adott válaszainkat.

Érem és éremtartó

Térkép, GPX, itiner

Az útvonal turistajelzései a következők:
—  (ZΔ): a biatorbágyi vasútállomástól a Tarnai-pihenő utáni 1. elágazásig
—  (Z+): Normafáig
—  (Z-): Normafától a kisvasút Normafa megállóig
—  (ZΟ): Farkasvölgy aljáig
—  (ZΔ): Farkasvölgy aljától a célig

Utunk Biatorbágy vasútállomásról indul észak-északkelet felé a zöld háromszög jelzésen.  Biatorbágyról felkapaszkodunk a Kálvária hegy oldalába, majd tovább a Fő-kút forrás környékére onnan pedig Gyöngyvirágos felé a Parkerdő és Mézesvölgy keresztezésével érkezünk a Budakeszit Páttyal összekötő Somogyi Béla útig.

Az utat keresztezve Páty szélén továbbra is a zöld háromszögön haladunk tovább, a Hosszú-hajtás-hegy nyugati oldalában, majd Hidegvölgyön keresztül. Itt egyes szakaszokon kerítéssel körülvett részekre visz minket az út, amiket létrák megmászásával hagyhatunk magunk mögött. A Budakeszit Telkivel összekötő főutat az Erzsébet büfénél keresztezzük, amit Hidegvölgyi elágazásnak hívnak.

Innen a Sisakvirág tanösvényen megyünk fel egészen a Budai Tájvédelmi körzet szívében a Kopasz-hegyre, egészen a Tarnai pihenőig, ahonnan csodás kilátás nyílik a magunk mögött hagyott útszakaszra.  A pihenő után nem sokkal áttérünk a zöld plusz és piros háromszög közös jelzésére amin rövid idő után, amikor a két jelzés különválik egymástól a zöld pluszon haladunk tovább dél felé a katonasírok irányába. Nem sokkal később ismét keresztezzük a Budakeszi-Telki főutat onnan pedig továbbra is a zöld plusz jelzésen haladunk a Pusztatemplom mezők mellett egészen a befutóérem díszét formáló százéves mamutfenyő párosig. Ez már Budakeszi határa, innen változatlan jelzésen Budakeszi szélén átkelve, majd a Domb utcáról egy éles bal kanyarral a Stromfeld Aurél úton indulunk ismét felfelé, Makkosmária felé véve az irányt.

Nem sokkal az aszfaltútról való letérés után megérkezünk a Meteor-szurdokba (más néven Mária-szurdok), amin keresztül elérjük Makkosmáriát. Továbbra is a zöld plusz jelzésen a Szent Jakab úton közelítjük meg Normafát ahol a Normafa síházat megkerülve (és esetleges egy rétessel erőt merítve az utolsó kilóméterekhez) a zöld csíkon haladunk tovább. Ezt jobb kéz felé a zöld körtúra jelen hagyjuk el a Sötétvágás utcán, majd ismét jobb kéz felé letérünk a zöld háromszögre és az Apáca rét mellett a Nőszirom utcáig ereszkedünk, ahonnan az Ördög-orom szikláin keresztül érkezünk az Edvi Illés útra, végül pedig onnét bal kéz felé kanyarodva a Törökbálinti úton a Farkasréti téri La Piazza étterembe, utunk végállomására.