Barion Pixel

Groove Trails a természetért és fenntarthatóságért

Mindenben, amit és ahogy a Groove Trails-nél csinálunk, kiemelt szerepet kap a természetvédelem és fenntarthatóság. Ezek jegyében tett vállalásaink egyike, hogy a nettó nevezési díjak 10%-át természetvédelmi célokat megvalósító közhasznú egyesületeknek ajánljuk.

A kiszámíthatóság és tervezhetőség érdekében, illetve praktikus-pragmatikus okokból úgy döntöttünk, hogy az első 100 darab nevezés 10%-ának megfelelő összeget előre, már most eljuttatjuk a nagy műgonddal kiválasztott 2 szervezenek, az Erdőmentők-nek, illetve a Rainforest Trust-nak.

Hadd foglaljuk össze, miért is pont rájuk esett most a választásunk:

— A Rainforest Trust a Charity Navigator osztályzatai szerint világszerte is az egyik legkiemelkedőbb természetvédelemmel foglalkozó non-profit szervezet. Fő küldetésük az esőerdők védelme: programjaikban kiemelt hangsúlyt fektetnek trópusi erdőterületek stratégiai célú felvásárlására és állagmegóvására, fenntartható és tudományosan megalapozott természetvédelmi akciótervek kidolgozására, különböző partnerekkel és helyi közösségekkel való együttműködésekre. 1988-as fennállásuk óta 53 országban összesen közel egy teljes magyarországnyi területnek (!) megfelelő trópusi élőhely megőrzéséhez járultak hozzá.

— Az Erdőmentők csapata a hazai erdők és a vadvilág védelme érdekében számos területen végez aktív tevékenységet: foglalkoznak például helyreállítással, ismeretterjesztő oktatással, tudományos kutatással, érdekegyeztetéssel, lobbizással és erdőbarát programok szervezésével. Filozófiájukat John Muir idézetével írják le: “Létre kell hozni olyan helyeket, ahol minden természeti lény menedéket talál, mert talán ezek lesznek az utolsó helyek, ahol az emberi lélek megnyugvásra lel.“

A későbbiekben azt is bemutatjuk majd, hogy a két szervezet programjai közül pontosan melyeket támogattuk/támogatjuk, és hogy az adományok mire voltak elegendők.

E támogatásokat a ti eddigi és jövőbeli nevezéseitek tették, teszik lehetővé. Köszönjük a megtisztelő bizalmat és minden hozzájárulást!