Barion Pixel

Interjú dr. Márovics Annával, a 15 km-es Kamor és Helka Körök csúcstartójával – Nálunk te vagy a sztár!

Figyelem, figyelem, szenzáció, világszám! Új női rekord született a 15 km-es Helka Körön, az új bajnok Dr. Márovics Anna! Anna 01:28:56-os idővel 10 perccel javította meg Varga Eszter korábbi csúcsát, aki még így is 3 (!) Groove Trails pályán mondhatja magát a leggyorsabbanak. Annát új pályacsúcsa (a Kamor 15-ön is ő a bajnok) apropóján kértük fel interjúra, ő pedig a spanyolországi ISF skyrunning VB-n való részvétel közben is szakított időt ránk. Fogadjátok az interjút szeretettel!

Groove Trails: Kapcsolódik-e valamilyen módon a doktori címed a sporthoz, futáshoz? Mesélj erről!

Anna: Semmelweis Egyetem általános orvosi karán diplomáztam, patológus rezidensként dolgozom, így nincs közvetlen kapcsolat, de az emberi testről /lélekről szerzett tudásanyag sokat segít a sportban.

GT: Úgy látjuk, a 15 km körüli távok nagyon jól állnak neked: a 15 km-es Kamor Körön és a 15 km-es Helka körön is első próbálkozásra állítottad be az új csúcsot, ráadásul rendkívül magabiztos módon. Tervezed célba venni a Nyakas 13 női pályacsúcsát is, vagy kipróbálsz majd hosszabb távokat is?

Anna: Nagyon tetszenek a körök, párommal örömmel futunk rajtuk, tervben van a Nyakas 13 illetve a hosszabbak közül a Zuppa is.

GT: Mi volt életed 2 legjobb sportélménye?

Anna: Nehéz választani legjobb élményt, talán kiemelném a Kékes tetőn célba érkezéseket, a Pireneusokban való futást, versenyzést.

GT: Van sport vonatkozású elem a bakancslistádon? Melyik a legfontosabb 2 elem közülük?

Anna: Konkrét bakancslistám nincs, szeretnék Magyarországon illetve külföldön is a lehető legtöbb hegyen felfutni! 🙂

GT: Minden terepfutónak van egy vad/vicces/fura vagy más szempontból különösen emlékezetes sztorija terepfutásról. Mi a tiéd?

Anna: Vicces/ őrült sztorim nem igazán van, kicsit vad történetem a jelenlegi VB rajt előtt 8 perccel derült ki, hogy Vertikál távra is szükséges felszerelés a sál/sapka ami nem volt nálunk…megpróbáltam pergő angollal szerezni valakitől egy fejfedőt, de nem sikerült…így vissza kellett menni az autóig, majd 1 perccel a rajt előtt érkeztem a becsekkoláshoz egy 800 méteres sprint után…nekem elég vad volt( várt utánna ránk 3 km 1050 m szinttel).