Barion Pixel

A Groove Trails 4. természetvédelmi fejajánlása – a perui Andok védelmében

Mindenben, amit és ahogy a Groove Trails-nél csinálunk, kiemelt szerepet kap a természetvédelem és fenntarthatóság. Ahogy nő a Groove Trails kozösség, úgy gyarapodik a segítségünkkel-segítségetekkel megmentett esőerdő-négyzetméterek száma.

Mint bizonyára tudjátok, a nettó nevezési díjak 10%-át természetvédelmi célokat megvalósító közhasznú szervezeteknek ajánljuk. Még ősszel történt, hogy negyedik alkalommal tettünk felajánlást: választott kedvezményezettünk ezúttal a Rainforest Trust volt.

E szervezetet már korábban is támogattuk, akkor a belize-i maja erdőfolyosó megmentését célzó projektjüket segítettük. Az ezen projekt megvalósításához szükséges, eredetileg kitűzött célösszeget maradéktalanul sikerült előteremteni, így ősszel már egy másik programjukat támogattuk.

Ezúttal a perui Andok esőerdeinek, és a benne élő veszélyeztetett főemlősök megmentését támogattuk. A régió becslések szerint 20000 endemikus növény- és 75 endemikus emlősfajnak, köztük a súlyosan veszélyeztetett sárgafarkú gyapjasmajomnak ad otthont. A Rainforest Trust a befolyó támogatásokból ezen a területen vásárol fel területeket konzerváció céljából. A programról itt olvashattok bővebben: https://www.rainforesttrust.org/projects/safeguard-threatened-primates-in-peru

Büszkén jelenthetjük, hogy ezzel a Rainforest Trust-nak ősszel eljuttatott legutóbbi támogatással együtt a Groove Trails már 7715 négyzetméternyi felbecsülhetetlen értékű esőerdő megmentéséhez járult hozzá.

Ezen támogatást a ti eddigi és jövőbeli nevezéseitek nélkül nem tudtunk volna felajánlani. Köszönjük a megtisztelő bizalmat és minden hozzájárulást – ti vagytok a legjobbak!