Barion Pixel

A Groove Trails 8. természetvédelmi felajánlása: a Mályi Madármentő Állomás támogatása, Füge örökbefogadása

Mindenben, amit és ahogy a Groove Trails-nél csinálunk, kiemelt szerepet kap a természetvédelem és fenntarthatóság. Ahogy nő a Groove Trails kozösség, úgy gyarapodik a segítségünkkel-segítségetekkel támogatott természetvédelmi projektek száma: 2021. második negyedévének nevezési díjainak 10%-át ezúttal a Mályi Természetvédelmi Egyesületet támogattuk.

A Groove Trails csapatának a fenntarthatóság és felelősségvállalás jegyében tett egyik vállalása, hogy a nevezési díjak 10%-át természetvédelmi célokat megvalósító közhasznú szervezeteknek ajánljuk. A segítségetekkel eleddig 3 szervezet munkáját (Erdőmentők, Rainforest Trust, Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség), és összesen 7 projektet segítettünk, melyekről itt olvashatsz bővebben.

A legutóbbi negyedév nevezési díjaiból befolyt összeg 10%-át a Mályi Természetvédelmi Egyesületnek ajánlottuk. A Mályi Természetvédelmi Egyesület által üzemeltetett Mályi Madármentő Állomás a Miskolc 30-40 km vonzáskörzetében talált vagy bejelentett sérült, csapdába esett, árván maradt vagy egyéb módon rászoruló madarak és vad kisemlősök megmentésével foglalkozik. Az Egyesület általánosságban az állami természetvédelem munkáját kiegészítve természet- és madárvédelmi tevékenységet folytat a védett és nem védett területeken, továbbá elősegíti a madárvédelmi munkákat és növeli a madártani felmérések intenzitását Mályi kül – és belterületén. 

Ajánljuk figyelmetekbe a Madármentő Állomás Facebook oldalát, ahol egészen fantaszikus, megható videókat láthattok a megtalált, lábadozó és már felépült, szabadon eresztésre kerülő madarakról, vad kisemlősökről. A Groove Trails csapata első látásra beleszeretett a Madármentők áldozatos, minden tiszteletet megérdemlő munkájába, melyet a bíztató, szép szavakon túl kézzelfogható módon is támogatni szerettünk volna.

A nevezési díjakból felajánlott összeg túlnyomó részével a Madármentők további, általános munkáját segítettük, egy kisebb összeget pedig célzottan Füge, az áramütés miatt szárnyát vesztett és így röpképtelenné vált egerészölyv örökbefogadására szántuk.

Ezen támogatást a nevezéseitek nélkül nem tudtuk volna felajánlani – ahogy a korábban nyújtott segítségeket sem.

Ti vagytok a legjobbak, köszönjük!