Barion Pixel

A Groove Trails 6. természetvédelmi felajánlása: segíts szemetet szedni, 50% kedvezményt adunk!

Segíts megtisztítani az erdőt mezőt, hegyeket, vizeket!
50% kedvezményt adunk a nevezési díjakból, mellé grátisz világhírnevet!

Ahogy József Attila írja,

“Földtől eloldja az eget
a hajnal s tiszta, lágy szavára
a bogarak, a gyerekek
kipörögnek a napvilágra;
a levegőben semmi pára,
a csilló könnyűség lebeg!
Az éjjel rászálltak a fákra,
mint kis lepkék, a levelek.”,

azaz itt a tavasz, éledezik a természet, jó élni, jó kint lenni, minden idilli – egészen addig, amíg az erdő közepén bele nem botlasz egy jó nagy rakás szemétbe. Belebotlasz, mert mindenütt ott van. Néha már nem is annyira feltűnő: a teljesen általános jelenlétéből kifolyólag sajnos az egyébként erre érzékeny szem is hajlamos fokozatosan hozzászokni az eldobált, egyenletesen terített szemét látványához. Valószínűleg valahogy így, fokozatosan, apránként változhatott 1-1 kínai vagy indiai tengerpart is egy masszív szemétlerakóvá: az indiai Versova tengerparton például 3 millió tonna (!) szemét halmozódott fel, míg egy polgár ezt meg nem elégelte, és passzív szemlélődés helyett aktívan neki nem feszült a szemétszedésnek.

Feszüljünk neki együtt mi is!

Mi a húsvét körüli 5 napban tettünk így, és viszonylag kis időráfordítással is egész nagy partszakaszon sikerült igen látványos javulást elérni.

Segítsetek ti is!
50% kedvezményt adunk a következő nevezésed díjából (azaz egy 1350 HUF értékű kupont), ha túrázás vagy futás közben összeszedsz legalább egy kis szatyornyi szemetet (gyorsan összejön, még pályacsúcsot is dönthetsz mellette), és erről egy fotóval illusztált bejegyzésben hírt adsz a Groove Trails Facebook csoportjában: https://www.facebook.com/groups/groovetrails

Mindazoknak, akik részt vesznek az akcióban, egy külön posztban név szerint is megköszönjük majd a segítséget.

Egy fő által egy alkalommal legalább egy zacskó természetben gyűjtött szemétért plusz egy hozzá tartozó Facebook bejegyzésért a Groove Trails csoportban egy darab kupont áll módunkban adni. Másik alkalommal gyújtött szemétért és bejegyzésésrt természetesen másik kupon jár Az akció április végéig tart.